A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Городоцької сільської ради Рівненського району Рівненської області

Начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Володимир Грисюк бере участь в регіональному форумі

Дата: 12.11.2021 11:27
Кількість переглядів: 117

Начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Городоцької сілької ради Володимир Грисюк бере участь в регіональному форумі «Реформа системи шкільного харчування».

Фото без опису

12 листопада у Львові відбувається четвертий регіональний форум «Реформа системи шкільного харчування». До форуму долучилися представники дев'яти областей України. А саме Львівської, Вінницької, Закарпатської, Рівненської, Волинської Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької областей.

Фото без опису

Захід проходить в межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі за ініціативи Олени Зеленської та у співпраці Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства економіки, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, ГО «Національна асоціація громадського харчування» та за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

У форумі беруть участь:

? Олена Зеленська, перша леді України;

? Сергій Шкарлет, Міністр освіти і науки України;

? Віктор Ляшко, Міністр охорони здоров’я України;

? Владислава Магалецька, Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів;

? Ольга Піщанська, голова Антимонопольного комітету України;

? Максим Козицький, голова Львівської ОДА;

? Василь Задворний, генеральний директор ДП «Прозорро»;

? Едем Адаманов, директор ДУ «Професійні закупівлі»;

? Євген Клопотенко, засновник соціального проєкту «Нове шкільне харчування (Cult Food)».

Дискусійні панелі буде присвячено темам безпечності та якості як основі реформи системи шкільного харчування, проєктному підходу в переоснащенні харчоблоків закладів освіти, якісним критеріям публічних закупівель, новітнім стандартам громадського харчування.

Під час форуму також відбудеться презентація результатів Всеукраїнського дослідження «Знання, ставлення та практика щодо здорового харчування та реформи шкільного харчування серед дітей, батьків, управлінців та працівників закладів освіти». Дослідження організовано Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ), швейцарсько-українським проєктом DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», українсько-швейцарським проєктом «Діємо для здоров’я», дослідницькою компанією «Info Sapiens» за підтримки Посольства Швейцарії в Україні.

Крім того, передбачено дискусію зі спікерами у форматі запитань-відповідей.

В межах форуму заплановано проведення практичної панелі – демонстрації можливостей сучасного технологічного процесу від команди ГО «Національна асоціація громадського харчування». За 45 хвилин кухарі приготують обід в асортименті з дев’яти страв для 700 людей – учасників форуму, а голова правління Асоціації Орест Степаняк презентує «дорожню карту» переходу на нові стандарти приготування.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора