A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Городоцької сільської ради Рівненського району Рівненської області

«УВАГА, ПОВІТРЯНА ТРИВОГА!» Абетка з безпеки школяра середньої школи

Дата: 29.08.2022 15:02
Кількість переглядів: 50

«УВАГА, ПОВІТРЯНА ТРИВОГА!»

 

Повітряна тривога – це загроза ракетного удару з повітря. Українська протиповітряна оборона щораз фіксує запуск ракет, однак траєкторію їх визначити непросто ЗАХОДІВ БЕЗПЕКИ НЕОБХІДНО ДОТРИМУВАТИСЯ ВСТАНОВЛЕНИХ ПІД ЧАС ОГОЛОШЕННЯ ПОВІТРЯНИХ ТРИВОГ.

Якщо почув сирену або отримав сповіщення через мобільний додаток У школі чітко виконуй вказівки вчителів, швидко та без паніки пройди в укриття після команди «Відбій повітряної тривоги» разом з вчителем виходь з укриття та повертайся до класу ВДОМА потрібно закрити вікна, вимкнути усі електричні та нагрівальні прилади, перекрити газовий вентиль, загасити печі, вимкнути світло обов’язково візьми з собою необхідні речі, попередньо складені.

За можливості попередь сусідів та одиноких людей. Після чого разом з дорослими прямуй до найближчого укриття НА ВУЛИЦІ не вагаючись, прямуй до найближчого укриття. Як правило, це споруди підземного простору. Якщо не знаєш куди йти і тому важко зорієнтуватись – запитай  у дорослого якщо поряд немає укриття, але ти бачиш лісосмугу, рухайся в її напрямку і сховайся там (дерева забирають на себе розліт осколків) 05 У ГРОМАДСЬКОМУ МІСЦІ слід уважно прослухати повідомлення адміністрації, після чого дотримуватися озвученої інструкції – рухатися у зазначені в оголошенні укриття під час евакуації не користуйся ліфтами, спускайся сходами та прямуй чітко визначеними маршрутами «ОБЕРЕЖНО, МІНИ», А ТАКОЖ БОМБИ, ГРАНАТИ, СНАРЯДИ, ПАТРОНИ – це все смертельні «подарунки війни»

Вони можуть бути маленькі і великі, у вигляді металевого приладу, заховані в різноманітні предмети: іграшки, речі, рюкзаки, гаджети. Багато небезпечних «сюрпризів» ворог залишає в будинках, парках, скверах і просто на вулицях.

УСІ МІНИ ТА БОЄПРИПАСИ, ЯКІ НЕ РОЗІРВАЛИСЯ, СТАНОВЛЯТЬ СМЕРТЕЛЬНУ НЕБЕЗПЕКУ, ТОМУ ПРОДОВЖУЄ ДІЯТИ НИЗКА ПРАВИЛ, ЯКА МОЖЕ ЗБЕРЕГТИ ЖИТТЯ: НЕ ЧІПАЙ залишені без нагляду речі на вулиці або у громадських місцях; вважай будь-який сторонній предмет потенційно небезпечним; не користуйся поблизу підозрілого предмета мобільним телефоном; ЗВЕРНИ УВАГУ! Якщо поряд немає укриття від потенційної небезпеки (місце влучання снаряду) тебе має відділяти щонайменше дві стіни!


« повернутися

Вхід для адміністратора