A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Городоцької сільської ради Рівненського району Рівненської області

Свято-Покровська парафія села Бронники приєдналася до Православної Церкви України

Дата: 05.02.2024 12:54
Кількість переглядів: 6

В історичному розвитку православних громад України сьогодні відбулася важлива подія – Свято-Покровська парафія села Бронники, Городоцької об'єднаної територіальної громади Рівненського району, приєдналася до Православної Церкви України.

Це рішення стало результатом загальних зборів парафії, які пройшли згідно з вимогами Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».

Після обговорення, вірянами одноголосно було прийнято рішення змінити підлеглість у канонічних і організаційних питаннях релігійної громади на Українську Православну Церкву (Православну Церкву України), шляхом внесення відповідних змін до Статуту релігійної громади.

Приєднання Свято-Покровської парафії до ПЦУ є частиною загального процесу релігійної самоідентифікації та незалежності, який триває в Україні вже кілька років. Цей процес сприяє об’єднанню православних громад країни навколо Помісної Української Автокефальної Православної Церкви.

Щиросердно вітаємо Свято-Покровську парафію села Бронники з історичним і значущим кроком - приєднанням до Помісної Православної Церкви України. Цей важливий момент у житті парафії є свідченням мужності, відданості та прагнення її членів до духовної єдності та незалежності.

Джерело: Рівненська єпархія Православної Церкви України


« повернутися

Вхід для адміністратора