A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Городоцької сільської ради Рівненського району Рівненської області

26 квітня - ДЕНЬ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

Дата: 26.04.2024 15:07
Кількість переглядів: 2

Чорнобильська катастрофа, що сталася 26 квітня 1986 року, залишає невиліковний слід в історії людства. Внаслідок вибуху реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС величезна кількість радіаційних речовин була викинута в атмосферу. Ця трагедія спричинила одну з найбільших радіаційних аварій у світі та величезні наслідки для здоров'я та екології.

Після катастрофи на Чорнобильській АЕС було негайно викликано на допомогу тисячі ліквідаторів – людей, що безстрашно вступили в боротьбу з наслідками аварії. Вони ризикували власним здоров'ям, нерідко виконуючи небезпечні завдання, які коштували їм життя. Сотні тисяч людей стали жертвами цієї трагедії, яка призвела до серйозних захворювань та проблем, що тривають й до сьогоднішнього дня.

Учні 9 класу , Бронницької гімназії переглянули фільм : «Дні і ночі Чорнобиля». З нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції, вшановували пам'ять жертв цієї катастрофи.

В КЗ "Публічно-шкільна бібліотека" Городоцької сільської ради філія с. Городок до дня Чорнобильської трагедії було підготовлено тематичну книжкову виставку: «Чорнобиль- біль у серці». КЗ «Публічно-шкільна бібліотека» с. Обарів спільно з Обарівським ліцеєм підготували книжкову виставку «Чорнобиль: трагедія, подвиг і памʼять». КЗ "Публічно- шкільна бібліотека" с. Карпилівка підготовив книжкову виставку "Чорнобиль - біль наш довічний".

«Чорнобиля гіркий полин

На серце ліг незримо й тяжко,

І плине над землею дзвін

Із тихим стогоном, протяжно.

Земля моя, ми знаєм, все здолаєм,

Ми сумніву не моєм ні на мить,

Бо тільки той, хто віри невтрачає,

Усі нещастя зможе пережить.»



« повернутися

Вхід для адміністратора